Hälsokost hjälper dig till ett rikare och sundare liv

Vad tänker du på när du hör någon nämna ordet ”hälsokost”? Vi visste väl det. Detta lilla ord har så många olika betydelser så att det nästan går runt i skallen när man tänker på det. Hälsokost kan betyda en sak för någon medan det har en helt annan betydelse för en annan person. Men gemensamt för allt som ryms inom detta begrepp är att man mår bra av att äta det och om man skulle ge sig på försöket att sammanfatta vad hälsokost är så skulle man kunna säga att hälsokost är något som hjälper dig till ett rikare och sundare liv. Här ska vi helt kort ta och kika lite extra på tre produkter som allihop har en inneboende kapacitet till att kunna hjälpa dig att må bra: Ginseng, omega 3 fiskolja och rosenrot.

Ginseng är ett så kallat naturläkemedel som de facto har flera tusen år på nacken. Dess långa historia bakåt i tiden samt det faktum att det har en dokumenterad effekt som bland annat innebär att du blir piggare, orkar mer, får ett bättre minne, minskad stress samt att du kan undvika att bli förkyld lika ofta gör att det är en form av hälsokost som är rekommenderad av Läkemedelsverket. Det har bland annat gjorts en lång rad med studier i ämnet som allihop pekar på att man kan uppnå en lång rad med positiva effekter bara genom att äta ginseng varje dag.

Ginseng är högeffektiv hälsokost

Nu behöver man väl inte vara elitidrottare för att kunna dra nytta av alla de positiva egenskaper som finns i ginseng, även om det faktiskt är så att väldigt många idrottare använder sig av detta lilla mirakelmedel för att på naturlig väg uppnå bättre fysiska resultat i sina idrottsgrenar. Även vi vanliga ”soffpotatisar” och vardagsmotionärer mår bra av att äta ginseng varje dag. Vi talar nämligen om en mycket högeffektiv hälsokost som på ett enkelt sätt kan ge dig ett bättre liv.

Ditt dagliga behov av omega 3 och fiskolja

Om ginseng är ett naturläkemedel eller hälsokost som kan ståta med en lång historia som sträcker sig flera tusen år tillbaka i tiden så är omega 3 mer att betrakta som en osnuten uppkomling i sammanhanget. Det var nämligen först i slutet av 1970-talet som ett forskarteam gjorde den smått sensationella upptäckten att den mänskliga kroppens dagliga behov av så kallade essentiella fettsyror kan tillgodoses genom att man tillför kroppen en daglig dos av fiskolja som ju innehåller det lilla men ändå ack så livsviktiga ämnet omega 3. Man kom fram till denna fullständigt revolutionerande sanning genom att studera inuiter på Grönland och i de norra trakterna av Canada samt befolkningen på den japanska ön Okinawa. Det visade sig nämligen att människorna som bodde i de aktuella områden som man studerade inte på långa vägar drabbades av hjärt- och kärlrelaterade sjukdomar i samma utsträckning som vad vi i de övriga delarna av världen gjorde och gör. Det visade sig vid en närmare studie att inuiter på Grönland och i Canada samt den japanska befolkningen som bodde på Okinawa åt en daglig kost som till uteslutande del bestod av fet fisk och att detta var hemligheten till varför de mådde så mycket bättre rent fysiskt än vad vi andra på den här planeten gör som inte käkar lika mycket fet fisk. Det var i samband med dessa studier som forskarteamet upptäckte omega 3 och att just fiskolja är så rikt på dessa essentiella fettsyror. Med ”essentiella” så menas att det handlar om fettsyror som vår kropp behöver för att kunna må bra men som den inte fixar att producera själv. Av den anledningen så är det superviktigt att vi själva tillför vår kropp omega 3 varje dag.

Rosenrot är hälsokost med tusenårig historia

Rosenrot är ytterligare ett exempel på hälsokost med mycket lång historia och som har kapacitet att kunna hjälpa dig och mig till ett bättre och sundare liv. Precis som alla andra växter i naturen så har rosenrot fått ett latinskt namn av botanikens fader Carl von Linné. På latin kallas rosenrot för rhodiola rosea och faktum är att Linné tillhörde alla dem som med förtjusning använder sig av detta lilla naturläkemedel för att må bra. Rosenrot har använts av människor i tusentals år för att öka sin egen prestationsförmåga, som botemedel mot huvudvärk, för att stimulera intellektet och så vidare. En rolig knorr i historien om rosenrot är att vikingarna ofta använde sig av rosenrot för att öka sin fysiska styrka och förbättra sin egen stridsförmåga när de skulle ut och kriga. Rosenrot kan med fördel användas av dig som tränar regelbundet på gym. Det fungerar också bra för att höja den sexuella lusten. När man talar om hälsokost så kan man inte på något sätt bortse från de positiva effekter som rosenrot har.