Rosenrot – ett kosttillskott med mycket lång historia

Rosenrot är ett mycket mångsidigt och därmed också i allra högsta grad användbart kosttillskott som många av oss använder sig av dagligen för att minska stressen, öka sin egen prestationsförmåga och för att helt enkelt må mycket bättre. Rosenrot har använts av människor i flera tusen år, så det är med andra ord inte frågan om ett nytt påfund. Tvärtom är det nog snarare så att den minst sagt extremt långa tid som rosenrot har varit i människans tjänst bevisar motsatsen. Växtens rot luktar ros, vilket är förklaringen till att den heter rosenrot.

På latin heter rosenrot rhodiola rosea och i vanlig ordning är det botanikens fader Carl von Linné som är upphovet till att växten dels har katalogiserats och dels har blivit försedd med ett latinskt namn. Linné var mycket förtjust i rosenrot och var själv en flitig användare av detta naturliga kosttillskott som han fann mycket användbart som botemedel mot nedstämdhet samt även som en stimulering av intellektet. Men rosenrot har en historia som faktiskt sträcker sig betydligt längre än till Carl von Linnés aktiva tid på 1700-talet. Mycket längre. De gamla grekerna använde sig av rosenrot som ett botemedel mot huvudvärk och de nordmän som under vikingatiden rustade sig för att dra ut på härnadståg och för att strida tuggade gärna i sig rosenrot för att på så sätt öka sin egen fysiska styrka och stridsförmåga. Så nog kan man utan minsta överdrift säga att rosenrot är ett kosttillskott med en mycket gammal och stolt historia.

Rosenrot är ett mångsidigt kosttillskott

Rosenrot har ett mycket mångsidigt och brett användningsområde och du kan därför använda dig av detta naturens eget lilla mirakelmedel av en mängd olika orsaker. För att ta enbart en handfull olika användningsområden så kan vi berätta att rosenrot hjälper dig att minska stressen, den skärper din koncentrationsförmåga, stärker ditt immunförsvar, förbättrar din sömn, höjer din prestationsförmåga och är även bra för människor som tränar hårt och regelbundet eftersom rosenrot hjälper kroppen att återhämta sig efter ha varit utsatt för hård press. Rosenrot är även ett litet universalmedel för att höja den sexuella lusten. Om du är en man som har problem med erektionen så kan du med fördel använda dig av rosenrot som har en bevisad effekt på det området och om du är kvinna med svårigheter att kunna bli gravid så kan rosenrot hjälpa även dig på det området.